LK Systems Verkkosivustomme Suomi
Sulje

Verkkosivustomme

UKK

Alta löydät vastaukset yleisimpiin lattialämmitykseen liittyviin kysymyksiin, sekä löydät tietoa siitä mitä sinun tulee ottaa huomioon, kun suunnittelet lattialämmitystä kotiisi.

Jos et löydä vastausta kysymykseesi, ota rohkeasti yhteyttä myyntiimme, tai jätä yhteydenottopyyntö Ota yhteyttä-painikkeen kautta.

CubicSecure on menettänyt wifi-yhteyden.

Paina Connect-painiketta kerran, jolloin laitteen pitäisi muodostaa yhteys uudelleen. Jos Connect-ledi alkaa vilkkua valkoisena, laite on menettänyt kirjautumistiedot. Käytä MyLK:n toimintoa ”Päivitä wifi” syöttääksesi wifi-tiedot uudelleen. Käytä tätä toimintoa myös, jos haluat yhdistää laitteen toiseen wifi-verkkoon.

En pysty yhdistämään CubicSecurea wifiin.

• Onko sinulla 2,4 GHz:n wifi sekä kännykässäsi että kiinteistösi wifissä? Tarkista kännykän ja reitittimen/liityntäpisteen asetukset.

• Onko wifi-signaali riittävän vahva? Ellei ole, siirrä liityntäpiste/reititin/antenni lähemmäksi.

• Päivitä MyLK-sovellus uusimpaan versioon.

• Testaa toisella kännykällä.

• Poista sovellus ja asenna se uudelleen.

• Tarkista, ettei wifin käyttäjätunnuksessa tai salasanassa ei ole erikoismerkkejä tai kirjaimia å, ä, ö.

Kauanko putket kestävät?

PE-X-putkia on käytetty lämmitys- ja vesijohtojärjestelmissä 70-luvun alusta lähtien. Standardi edellyttää, että putkien on kestettävä 70 ºC lämpötilaa ja 6 baarin painetta vähintään 50 vuotta ilman vaikutuksia. LK:n PE-X-putket valmistetaan turvallisuuden puolesta moninkertaisina nykyvaatimuksia vastaan.

Lattialämmitysjärjestelmän normaalit käyttötiedot ovat huomattavasti alhaisemmat (lämpötila 35 ºC ja paine 1 bar) kuin testivaatimukset, mikä lisää turvamarginaaleja ja siten käyttöikää huomattavasti nykyiseen standardiin verrattuna.

Kuinka paksu eristeen tulisi olla?

Maanvaraisissa laatoissa eristeen paksuuden tulee olla 200–300 mm.

Betonivälipalkeissa eristeen paksuuden tulee olla 30–50 mm.

Puupalkeissa palkkien väli on oltava "täysin eristetty".

Katso lisätietoja eristyspaksuuksista kunkin asennustavan asennusohjeista.

Kuinka suuri alue ja kuinka monta metriä per lattialämmityspiiri voidaan asentaa?

Se riippuu osittain asennetusta järjestelmästä ja osittain niiden tilojen tehontarpeesta, joihin lattialämmitys asennetaan. Alla olevassa "nyrkkisäännössä" oletetaan, että tehontarve ei ylitä 50 w/m2.

Lattialämmitysputket 16 mm: Lattialämmityspiirin enimmäispituus on 90 m, mikä vastaa 15–20 m2.

Lattialämmitysputket 12 mm: Lattialämmityspiirin maksimipituus on 70 m, mikä vastaa noin 10 m2.

Kuinka yhdistän CubicSecure?

Katso opetusvideo täältä.

Videot

Lattialämmitys eristämättömässä kellarilattiassa?

Lattialämmitys ei ratkaise kosteusongelmia! Varmista siis, että kellarilattia on kuiva ja kosteeton ennen remontin aloittamista. Jos rakennuskorkeus sallii, on aina parasta eristää lattia, jotta vältetään lämpöhäviöt alaspäin. Käytä vain hengittäviä materiaaleja, jotta kosteus ei jää loukkuun rakenteisiin. Epäselvissä tapauksissa on aina otettava yhteyttä asiantuntijaan.

Mikä on lattialämmitysjärjestelmän normaali menolämpötila?

Menolämpötila riippuu mm siitä, minkä lattialämmitysjärjestelmän olet valinnut, mikä putkien asennusväli on, lattian paksuudesta ja tehontarpeesta. Normaali järjestelmän lämpötila on 35–45 ºC vuoden "kylmimpänä päivänä".

Mikä on lattialämmitysjärjestelmän rakennuskorkeus?

Uudistuotannossa rakennuskorkeus on 0 mm. Saneerauskohteisiin on saatavana lattialämmitysratkaisuja rakennuskorkeudella alkaen 16 mm (lisätään lattia).

Mikä on suurin sallittu lattiapinnan lämpötila?

Yleisten suositusten mukaan suurin suositeltu lattiapinnan lämpötila on 26 ºC.

Huomioitavaa on, että lattian pintalämpötilaa ei pidä sekoittaa järjestelmän lämpötilaan, mikä on yleinen väärinkäsitys. Tämä on aiheuttanut joissain tapauksissa seurauksen, että järjestelmän lämpötilaksi on asetettu 26 ºC:, mikä on johtanut siihen, ettei talo ole lämmennyt. Normaali järjestelmän lämpötila on 35–45 ºC vuoden "kylmimpänä päivänä".

Näyttää 10 / 38