LK Systems Verkkosivustomme Suomi
Sulje

Verkkosivustomme

Mistä kaikki alkoi...

Yritys perustettiin vuonna 1910 nimellä Lagerstedt & Krantz. Alussa LK toimi tukkukauppiaana ja rautatuotteiden valmistajana, joka keskittyi pääasiassa myyntiin.

1933

Liiketoiminta siirtyy Lars Schuberthille ja Albrecht Behmille – yhtiön valikoima keskittyy LVI-alan tuotteisiin.

1950 Tuote-edustajana yritys menestyy tuotteilla; KWC:n vipuhanat julkisiin tiloihin, Geberitin muoviset viemärijärjestelmät ja WC-säiliöt, Hollantilaisen Sphinxin saniteettiposliineilla ja italialaisen Zoppasin kylpyammeilla.

1970

Yksi LK:n historian tärkeimmistä tapahtumista on, kun yhtiöstä tuli LVI-asennuksiin tarkoitettujen Conex-puserrusliitinten valtuutettu edustaja. Asennusaikaa säästävät liittimet alkavat olla kysyttyjä tukkukauppiailta ja myynti kasvaa voimakkaasti. Conex on tulevan kasvun kulmakivi ja saatuja tuottoja hyödynnetään valtakunnallisen myyntiorganisaation rakentamisessa. Tämän jälkeen LK julkaisee jatkuvasti nykyaikaisia LVI-tuotteita ja -järjestelmiä Ruotsin markkinoille.

1973

Menestyksen myötä yrityksen koko kasvaa. Bromman vanha teollisuusrakennus ostettiin vuonna 1977, ja. toimistot, sekä varasto rakennettiin Malmöhön, Helsingborgiin ja Osloon vuosina 1980, 1987 ja 1990. Oslon kiinteistön lisäksi Lagerstedt & Krantz Fastigheter AB markkinoi, omistaa ja hallinnoi muita yhtiön sisällä olevia liikekiinteistöjä.

Ajan myötä LK muuttuu jälleenmyyjästä omien, teknologisesti edistyneempien tuotteiden ja ratkaisujen kehittäjäksi ja tuottajaksi.

1983

Yrityksen ostavat Behmin perhe, Stikkan Andersson, sekä ABBA:n Music Sweden AB. Behmin perhe otti koko yrityksen haltuunsa vuonna 1995. Yrityksen ensimmäinen Ruotsin ulkopuolelle perustettu toimipiste avattiin Osloon vuonna 1983.

1984

Tekniset Armatuurit-liiketoiminta-alue perustetaan Helsingborgiin. Lanseerauksestaan lähtien LK Armatur on tuonut markkinoille monia ainutlaatuisia ja paljon myytyjä tuotteita, kuten MultiFill, ThermoMat, MultiZone ja HydroMix.

1990

LK aloittaa venttiilien, suodattimien ja toimilaitteiden valmistuksen laivateollisuudelle. Vuonna 2006 konserni perustaa oman tuotantoyksikön Kiinaan. Vuonna 2019 Marine FlowControl-liiketoiminta-alue lopetetaan. LK tuo markkinoille itse kehittämänsä ruotsalaisten rakennusstandardien mukaisen lattialämmitysjärjestelmän.

 

1998

Ristisilotetuilla polyeteeniputkilla on keskeinen ja strategisesti tärkeä rooli lämmitys- ja vesijohtovesijärjestelmiemme kehittämisessä. Ulricehamniin perustetaan yritys LK Pex AB, jonka tehtävänä on kehittää ja valmistaa näitä putkia. Nykyään tämä oma tehdas, sekä LK, että jälleenmyyjät Euroopassa, USA:ssa ja Lähi-idässä toimittavat näitä itse kehitettyjä laadukkaita putkia.

2000 

LK aloittaa korkealaatuisten PE-Xa-putkien tuotannon.

2007 

Vastatakseen esivalmistettujen LVI-ratkaisujen voimakkaasti kasvavaan kysyntään LK aloittaa oman esivalmistettujen tuotteiden tuotannon. Vuonna 2013 tämä liiketoiminta muuttaa suurempiin tiloihin.

2011 

LK International perustetaan tavoitteena tarjota tuotteita erillisestä yhtiöstä Iso-Britannian markkinoille LK-konsernin kolmelta liiketoiminta-alueelta LK Armatur, LK Pex ja LK Systems.

2014 

LK vihkii käyttöön 10 000 m² modernin ja energiatehokkaan putkitehtaan.

2020

LK ja Labtrino aloittavat yhteistyön. Uusi ja ainutlaatuinen patentoitua tekniikkaa käyttävä putken pintaan asennettava vesimittari luo positiivisia vaikutuksia säästäen aikaa ja kustannuksia. Idea ja teknologia perustuu KTH:n (Kuninkaallinen teknillinen korkeakoulu Ruotsissa) tutkimukseen ja tavoitteena on lisätä tietoisuutta vedenkulutuksesta. Yhteistyön lisäksi LK:sta tulee myös Labtrinon osakas..

2022

Maxitherm perustettiin vuonna 1942 ja LK osti sen vuonna 2022. Nykyään Maxitherm on yksi alan johtavista yrityksistä ja sillä on markkinoiden laajin valikoima taipuisia putkielementtejä.